Een impuls voor de middenstand in Heemstede?

Voor HBB een aanleiding om een aantal winkeliers te benaderen op de Binnenweg / Raadhuisstraat.

Wat vinden zij hiervan.
Conclusie van deze rondgang is dat de winkeliers elkaar geen duimbreed in de weg willen leggen. Ze vinden het prima. Maar ik ga niet open wordt er meteen achteraan gezegd. Reden is dat het personeel op zondag extra duur is en het rendement te laag. Want iedereen moet meedoen om het een succes te laten zijn. En dat gaat niet gebeuren. Dan zet ik liever in op mijn webshop is de reactie van één winkelier. Uiteindelijk zullen alleen de supermarkten open gaan en eventueel een andere ketenwinkel is de verwachting.
Voor HBB is dit aanleiding om de openingstijden te gaan beperken. Het voorstel van 11 uur tot 20 uur open op zondag is in de regio erg ruim. Negen uur openstelling heeft niets te maken met rekening houden met zondagsrust zoals B&W van Heemstede betoogd. In de regio zijn de zondags openstelling niet zo ruim open. Haarlem is open van 12  tot 18 uur en Hoofddorp (centrum) van 12 uur  tot 17 uur. Daar houden ze wel rekening met zondagsrust. Daarbij is de Binnenweg een woon- winkelstraat en zal er rekening gehouden moeten worden met de woonfunctie. Dit is anders wanneer er alleen een winkelfunctie is. Haarlem tot 18 uur en Hoofddorp (centrum) tot 17.00 uur. Wij zullen dan ook een beperking van de openingstijden voorstellen.