UPDATE Bouwaanvraag binnenterrein Eikenlaan

Van onze wethouder heeft HBB vernomen dat Hoorne vastgoed (die u kent van de plannen voor een zeer grote Vomar met parkeergarage in het centrum van Heemstede) onlangs een plan heeft ingediend om het binnenterrein tussen de Eikenlaan en Binnenweg te herontwikkelen. Het ingediende plan valt binnen de reeds toegestane mogelijkheden van het bestemmingsplan (tot zo ver we het tot nu toe hebben kunnen beoordelen). Dit bestemmingsplan is een aantal jaren geleden al door de gemeenteraad goedgekeurd en dat is niet meer terug te draaien. HBB was destijds de enige partij die tegen dit bestemmingsplan stemde.

In tegenstelling tot diverse berichten in de media, is van een grote Vomar op het binnenterrein van de Eikenlaan nu geen sprake. Het gaat om een aantal bedrijfsruimtes op het binnenterrein en een winkel van 460m2 aan de Binnenweg (ter verglijking; de huidige winkel van de Vomar op de Binnenweg heeft een oppervlakte van 560m2). Wat er in de nieuwe winkel aan de Binnenweg komt, is nog niet bekend. Dit kan van alles zijn, variërend van een supermarktje tot een schoenenwinkel: het bestemmingsplan liet dit altijd al toe.

Natuurlijk leeft bij HBB ook de angst dat Vomar zich er toch op de een of andere manier in ‘rommelt’, maar HBB zal alles binnen haar rechtsmogelijkheden aanpakken om te voorkomen dat er uiteindelijk toch een grote Vomar (of andere grote supermarkt) verschijnt.

HBB wil hierbij graag benadrukken dat zij tegen een grote Vomar is op deze plek en dat ook zal blijven. Uiteraard zal HBB de ontwikkelingen nauwlettend volgen en gaat de grootste zorg uit naar de omwonenden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.