De bijeenkomst van het Havenlab 14-06-2018

Het was een leuke bijeenkomst in een informele setting, de aanwezige raadsleden (Olav Lommerse HBB, Klaas Kremer HBB, Oscar Boeder CDA, Bram Verrips GroenLinks), de burgemeester en alle wethouders werden kort bijgepraat over de recente ontwikkelingen.

Er waren enkele statafels uitgestald met daarop art-impressions en boekjes van het Havenlab. Een uitstekend idee! Iedereen kon zijn of haar verhaal illustreren met deze tekeningen. We hebben heel plezierig met de inwoners, de projectleider en andere ambtenaren gepraat.

Het is toch erg bijzonder om te ervaren dat ondanks allerlei verschillende invalshoeken en ideeën men tot een plan kan komen waar iedereen zich zo’n beetje in kan vinden.

Wat we nog niet wisten was dat men voornemens was om een openbaar toilet te integreren in het plan. HBB opperde het idee om dit openbare toilet dan in elk geval ook geschikt te maken voor mindervaliden.

Het Havenlab is toch maar een mooi voorbeeld van hoe we in Heemstede samen met onze inwoners prachtige en grootse projecten voor elkaar weten te krijgen. Een enorme inspanning voor de betrokkenen, maar het resultaat mag er wezen.

Vooralsnog gaat het zeker nog een jaar duren voordat de eerste paal de grond in gaat. Zo gaat dat nu eenmaal met omvangrijke projecten. Logisch, maar we kunnen gewoon niet wachten om het allemaal in het echt te gaan zien.