Opvolging Coline

Rond 20 juni kregen we het bericht dat Coline Flentrop voor onderzoek in het ziekenhuis was opgenomen. Verdere informatie ontbrak op dat moment, maar we wisten dat Coline een eerder gevecht met kanker had geleverd en waren er daardoor niet gerust op.

Een paar dagen later werd Tom Smole benaderd om tijdelijk Coline te vervangen in de gemeenteraad. Er was meer onderzoek bij haar nodig en ze moest nog even in het ziekenhuis blijven. Hoewel Tom net een andere functie had aanvaard, was hij uiteraard bereid om de plek van Coline tijdelijk waar te nemen.

Begin juli werd helaas duidelijk dat Coline niet meer zou herstellen. Desondanks hoopten we dat ze nog een goede tijd met familie en vrienden zou kunnen doorbrengen. Maar ook dat was haar niet gegeven. Het is daarna heel snel gegaan en is zij op 17 juli jl. overleden. Onder grote belangstelling is zij op maandag 23 juli in Heemstede begraven.

Het reces van de raad was intussen begonnen. Door onduidelijkheid binnen de gemeente bleef het enige tijd in het ongewisse, hoe de lege plek van Coline zou kunnen worden ingevuld na de zomer en hoe dat zou moeten gaan. Tom Smole wilde vervangen, maar niet opvolgen, gelet op zijn nieuwe functie. Carole Havers, die na Tom op de kieslijst stond, heeft aangegeven heel graag in de fractie plaats te nemen. Op 27 september j.l. is zij geïnstalleerd in de raad. HBB is verheugd dat de fractie is weer compleet is en wenst Carole veel succes!