Commissie Ruimte

Renovatie openbare ruimte rondom complex Spaarneborgh
Deze openbare ruimte is aan een opknapbeurt toe, daar is iedereen het wel over eens. De gemeente heeft uitgebreid met de bewoners gesproken over hun wensen. Ook kwamen een aantal uitgebreidere varianten ter tafel. Maar omdat voor deze varianten een bijdrage aan de bewoners gevraagd werd gingen deze niet door. Ondanks dat is er ruimhartig tegemoet gekomen aan de wensen van de inwoners. Zo wordt het oude wandelpad naar de Cesar Franklaan in ere hersteld, veel nieuw groen (heesters), maar ook deels renovatie, meer gras en in overleg met de bewoners ook eventueel extra zitbankjes. We zijn zeer benieuwd naar het resultaat van dit plan.

Fietsverbinding Leidsevaartweg Noord voorlopige vaststelling plan
Door de bijgevoegde bewoners reacties leek het even alsof de hele straat tegen dit plan was en heeft HBB kritische vragen gesteld. Al snel bleek dat de straat er wel wat verdeeld in staat, maar dat het college toch grotendeels aan de eisen van de bewoners voldaan heeft. Er waren ook geen insprekers die suggesties, aanpassingen of klachten hadden. Wij zijn tevreden over het plan, zeker nu er een straatsteenprint in het asfalt komt en het hierdoor esthetisch er een stuk beter uitziet. Verder is deze weg onderhoudsarm en rijden fietsers prettiger over asfalt dan over klinkers.

Boerderij Herenboeren
Een biologische boerderij die eigendom is van de leden. Leden betalen een opstart bedrag en daarna een bedrag per maand zodat ze van voedselpakketten worden voorzien. Er waren bij HBB wel wat kleine zorgen met name over het uitzicht, maar de initiatiefnemer heeft ons daarin voldoende gerustgesteld. Wij vinden dit een erg leuk initiatief voor Heemstede en hebben dan ook een positief advies uitgebracht over deze boerderij.