Onze top 10 voor de kieslijst!

Met trots presenteren wij onze top 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Onze kandidaten zijn zowel mensen met ervaring in de gemeenteraad als nieuwe mensen en staan klaar om met enthousiasme aan de slag te gaan voor Heemstede. Wij stellen ze hierbij graag aan u voor.

Lijsttrekker is Annelies van der Have, net als vier jaar geleden. Zij is nu wethouder van onder andere ruimtelijke ordening, openbare ruimte, participatie en locoburgemeester van Heemstede. Opgegroeid in Heemstede kent zij de gemeente, haar inwoners en haar organisaties uitstekend. Ook de nummer 2, Olav Lommerse, is ook opgegroeid in Heemstede. Als fervent wandelaar en langeafstandsloper kent hij elke straat en elk plekje in Heemstede en omgeving. Hij zat de afgelopen vier jaar ook voor HBB in de gemeenteraad, onder andere als voorzitter van de commissie Ruimte.
Nummer 3 is Jan Duinker. Hij woont al 35 jaar in Heemstede. Zijn specialisme is veiligheid, in alle aspecten. Hij adviseert burgemeesters in diverse gemeenten op dat terrein. De afgelopen vier jaar zat hij ook in de gemeenteraad van Heemstede, voor D66. Nummer 4 is de eerste talentvolle nieuwkomer, Anne-Marie Apswoude-Driessen. Ze is nu begeleider-opleider op het MBO, en heeft onder andere 15 jaar als vrijwilliger bij de brandweer in Heemstede gewerkt – ze was de eerste brandweervrouw in Heemstede in 10 jaar.
Nummer 5, Ems Post-van Zon, heeft 4 jaar in de gemeenteraad van Zwolle gezeten. In Heemstede zat ze in het bestuur van Wij Heemstede, waardoor ze het welzijnswerk uitstekend kent. Ze is nu voorzitter van de Vrienden van Groenendaal. Van nummer 6, Jan Verhagen, is het specialisme de financiën. Hij geeft daar cursussen over aan raadsleden uit het hele land. Hij zat van 2002 tot 2004 al in de gemeenteraad van Heemstede.
Nummer 7, Baris Efe, werkt in de ict bij ABN Amro. Hij woont ongeveer 5 jaar in Heemstede. Veelzijdig als hij is heeft hij interesse in de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, verkeer, bouwplannen, sport, ict en financiën. Ook nummer 8, Haitske van Asten, woont ruim 5 jaar in Heemstede. Ze is beleidsmedewerker bij het Aidsfonds en voorzitter van de ondernemingsraad daar. Ook is ze voorzitter van de medezeggenschapsraad van de Nicolaas Beetsschool, vrijwilliger bij Alliance, en mede-organiseert de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Heemstede.
Nummer 9, Floortje de Vries, woon ook al haar hele leven in Heemstede. Ze studeerde management van de publieke sector aan de Rijksuniversiteit Leiden, en is nu bestuursadviseur bij Rijkswaterstaat. Nummer 10, Peter Jan van Lookeren Campagne, is dé HBB-deskundige op het gebied van groen, milieu en natuur. Hij werkt voor een grote verzekeringsmaatschappij én is vrijwilliger bij Wij Heemstede.