De Fractie

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen 2014 is HBB met vijf zetels de grootste partij van Heemstede.

De fractie van HBB in de gemeenteraad van Heemstede bestaat uit de volgende leden:

 

anneliesdrs. Annelies van der Have, fractievoorzitter, lid van de commissie Ruimte, voorzitter Vertrouwenscommissie, voorzitter van de commissie Samenleving, lid werkgroep Burgerparticipatie

"Laten we het 'kleine' van Heemstede koesteren" is wel een beetje mijn motto. Een echt dorp zijn we natuurlijk allang niet meer, maar de 'knusheid', het overzichtelijke, het groen, de openheid en gemoedelijkheid van Heemstede zijn dorpse waarden waarvan ik vind dat we ze moeten behouden.

Hoewel ik als kind diverse malen in binnen- en buitenland ben verhuisd, is Heemstede altijd mijn thuisbasis geweest. Heemstede is voor mij dan ook écht thuiskomen. Handig dat ik ook een man getroffen heb die hier vandaan komt, dus de keuze om na onze studententijd in Amsterdam naar Heemstede terug te verhuizen, was snel gemaakt. Samen hebben we 3 jonge kinderen, die ons dagelijks weer weten te verrassen.

Inmiddels zit ik vanaf 2006 in de gemeenteraad. Ontzettend leuk werk en je leert zo veel van de gemeente in al zijn facetten. Daarnaast voelt het goed mee te denken en te werken aan een mooie en solide toekomst van Heemstede.   

Mail voor Annelies, klik hier

 

mr. Rembrandt Heerkens Thijssen, lid van de commissie Samenleving, lid werkgroep Raadslid in de klas

Ik woon sinds ruim 30 jaar in Heemstede. Sinds augustus 2011 ben ik gepensioneerd. Sindsdien houd ik mij nog meer dan in het verleden bezig met vrijwilligerswerk. Onder meer bij de Koninklijke HFC: jeugdscheidsrechter en trainer G-voetballers. Daarnaast bij Landschap Noord-Holland: natuurbeheer.

Mijn passie is de natuur. Wat dat betreft woon ik hier in een schitterend gebied. Ga maar eens de fietstocht Rondom Haarlem doen, dan kun je met eigen ogen de enorme gevarieerdheid van de natuur in Zuid-Kennemerland zien. Ruim genieten!

In 2002 heb ik een benefietpelgrimstocht per fiets gemaakt van Haarlem naar Santiago de Compostela (2.700 km) ten bate van SOS Kinderdorpen; netto-opbrengst €130.000.

In 2013 ben ik lid geworden van Heemsteeds Burger Belang (HBB). Sinds maart 2014 ben ik raadslid voor HBB. Ik ben lid van de commissie Samenleving en reserve lid van de commissie Middelen

Ik vind Heemstede een prachtig dorp om in te wonen. Ik wil mij inzetten om al het goede te behouden, waaronder het dorpse karakter en het groen. Daarnaast vind ik veiligheid op de Binnenweg vooral voor kwetsbare gebruikers zoals voetgangers en fietsers van groot belang. Ik kan intens genieten van Heemsteedse evenementen zoals op de Raadhuisstraat / Binnenweg en op het Wilhelminaplein.

Mail voor Rembrandt, klik hier

 

drs. Jannemarije Goedkoop, lid van de commissie Ruimte

Ik ben nu vijf jaar actief lid van HBB. Als geboren en getogen Amsterdammer ging ik na mijn studie aan de universiteit (van Amsterdam, ik was er destijds niet weg te slaan) aan de slag bij de lokale televisiezender AT5. Hier maakte ik programma’s met de Amsterdamse burgemeester en de lokale politici, deed verslag bij de verkiezings-uitslagavonden en leerde zo de politiek kennen. De basis voor mijn huidige politieke interesse.

Met jonge kinderen verhuisde ik acht jaar geleden naar het mooie, groene, veilige en kindvriendelijke Heemstede. Als gemeenteraadslid wil ik mij vooral hard maken voor: veiligheid in de wijken, geen massale hoogbouw (meer), een verkeersveilige Binnenweg met veel enthousiaste winkeliers en veilige routes voor de fietsers. Voorzieningen als het zwembad moeten echt behouden blijven.

In het dagelijks leven werk ik voor een uitgeverij. Hier beheer ik een 8-tal websites en adviseer ik op het gebied van Social media. Als moeder van twee jonge dochters ben ik in mijn vrije tijd veel op de Heemsteedse hockeyvelden te vinden en geniet ik met mijn partner en kinderen van het varen in ons bootje.

Mail voor Jannemarije, klik hier

 

mr. Lenny Jagtenberg, lid van de commissie Middelen en Samenleving, lid Rekenkamercommissie en de auditcommissie

De beste stuurlui staan aan wal, maar die krijgen dan ook niets voor elkaar. Als je iets wilt veranderen zal je zelf ook iets moeten doen.

Ik woon bijna 30 jaar in Heemstede en ben al meer dan 20 jaar actief lid van HBB. Naast het runnen van gezin en huishouden met nog 2 thuiswonende dochters ben ik als advocaat werkzaam. Ik lees en tuinier graag.

Als raadslid wil ik nog meer hoogbouw trachten te voorkomen en mij inzetten om de sterke punten zoals het groen en de kwaliteit van de voorzieningen te behouden.

Mail voor Lenny, klik hier

  

Dick webDick ten Have, lid van de commissie Middelen (vanaf 29 juni 2017)

Ik ben geboren en getogen in Heemstede en heb, met enkele onderbrekingen voor scholen en studie, altijd in Heemstede gewoond. De afgelopen 26 jaar ben ik werkzaam bij een Duitse tv fabrikant. De laatste jaren alleen nog parttime. Naast mijn werk ben ik ook vrijwilliger bij de Zonnebloem.
In 1993 was ik een van de oprichters van HBB. Sindsdien ben ik altijd wel op de achtergrond betrokken geweest bij de partij, zoals bij de verkiezingen, bij ledenvergaderingen en in de “denktank”. Nu er een plek vrij is gekomen in de fractie van HBB, nadat Gerlof zijn raadslidmaatschap heeft beëindigd, zal ik dan ook vol overgave de standpunten van HBB verdedigen. Mijn motto daarbij is: “Behoud vooral het goede van Heemstede en verbeter waar nodig”.

Mail voor Dick, klik hier

 

Gerlof Brinck, lid van de commissie middelen (tot mei 2017)

Gerlof heeft zijn raadslidmaatschap per 1 mei 2017 wegens persoonlijke omstandigheden neergelegd.

Ik woon met uitzondering van mijn studietijd mijn gehele leven in Heemstede. In mijn dagelijks leven houd ik mij bezig met mijn eigen zaak als bouwkundig adviseur. In mijn vrije tijd lees ik graag en ben met muziek bezig als amateur DJ

Wanneer je van mening bent dat je iets wil veranderen, zal je zelf ook daar aan moeten gaan werken. Dat is de reden dat ik al jaren lid ben van HBB. Als raadslid wil ik ervoor zorgen dat onze mooie gemeente mooi blijft; zoals het groen en dat Heemstede haar karakter behoudt. Wat ik hoop te bereiken is dat er niet nog meer hoogbouw komt. Hoogbouw past niet in het Heemsteedse karakter.

 

 

 

 

 

 

Leden van HBB kunnen hier onder inloggen voor het besloten deel van de website.