Van der Have baalt van massale bebouwing Heemstede

Annelies van der Have HBB Heemstede

 Annelies van der Have HBB Heemstede

De Heemsteder 19-02-2014

HEEMSTEDE – Al acht jaar draait ze mee in de Heemsteedse politiek als één van de jongere raadsleden van de gemeenteraad voor de lokale partij Heemsteeds Burger Belang (HBB). Annelies van der Have (37) weet wat er speelt in haar dorp en wil ook de volgende 4 jaar een positieve bijdrage leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van Heemstede.

Annelies van der Have is opgegroeid in Heemstede en heeft gezien hoe haar dorp veranderde doordat lege plekken vaak werden opgevuld met forse bouwwerken. Ze pleit in de gemeenteraad dan ook al jaren tegen het volbouwen van Heemstede en vooral tegen de hoogbouw en massale bebouwing. Van der Have: ”Dat er op braakliggende stukken iets nieuws moet komen, of dat er gebouwen vervangen moeten worden is niet zo’n punt. Het probleem is dat het allemaal zeer fors wordt, zowel in de hoogte en breedte en niet passend in de omgeving. Dat zie je hier bij Nieuw Overbos, maar ook bij het Spaarne Ziekenhuis en aan de Dreef bij de haven, waar bij die laatste vooral het massale karakter zo indringend is.”
Als nummer 2 op de lijst van HBB hoopt ze zich ook de komende vier jaren in te kunnen zetten voor de ruimtelijke kwaliteit van Heemstede. Vastberaden zegt Van der Have: “We moeten het karakter van ruimte en groen in ons dorp beschermen. Wat je nieuw bouwt moet vooral een completering van Heemstede zijn en zich kunnen inmengen met de omgeving.” Het is overigens een misverstand als men zou denken dat HBB zich alleen maar hard maakt om villa’s te bouwen. Van der Have vindt de diversiteit juist een pre, waardoor Heemstede zo aantrekkelijk is. Ze juicht het toe als er iets neergezet wordt in het middensegment, als daar plek voor is. “Die richting lijken we gelukkig wel bij het gebied rond het oude Zilveren Kruisgebouw aan de haven bij de Dreef in te gaan, hoewel nog steeds behoorlijk geprijsd, maar er moet dan toch ook weer een hele hoge toren in komen, zonde!“ zegt van der Have.
Ze wil het nog één keer benadrukken: “Heemstede is een prachtig dorp en we zijn allemaal een beetje bevoorrecht dat we hier kunnen wonen. We moeten daar echt zuinig op zijn.”